Prejsť na obsah

Salzburg Erasmus+ BIP (Blended Intensive Programme)

1minút, 23sekúnd

Erasmus+ poskytuje od roku 2021 nový typ mobility, ktorá v sebe integruje dlhodobú virtuálnu a krátkodobú fyzickú mobilitu. Do prvej Erasmus BIP mobility na UPJŠ sa zapojili štyria študenti Ústavu geografie z magisterského a doktorandského štúdia. 

Hlavným zameraním Erasmus BIP mobility je rozvoj nadnárodných a transdisciplinárnych vzťahov s ľuďmi z rôznych kútov sveta, spoznanie inovatívnych spôsobov učenia a vyučovania, online spolupráca, vzdelávanie založené na výskume a prístupy založené na výzvach, ktoré riešia najmä spoločenské otázky a problémy. Erasmus+ BIP poskytuje príležitosť osloviť zmiešané skupiny študentov v rámci všetkých stupňov štúdia a tiež tých, ktorí nemajú odvahu ísť do zahraničia sami na dlhšiu dobu.

Mobilita v Salzburgu, ktorej sa zúčastnili študenti Mgr. Michaela Nováková, Mgr. Jozef Bogľarský, Mgr. Daniela Laubertová, Bc. Tomáš Fedor z Ústavu geografie PF UPJŠ začala online v novembri 2021 a vyvrcholila prezenčnou intenzívnou zložkou v dňoch 19. 2. – 28. 2. 2022. Realizátorom mobility bola Katedra geoinformatiky na Paris Lodron University v Salzburgu (PLUS). Mobilita sa zameriavala sa na využitie online zdieľania geografických dát a tvorbu mobilných GIS aplikácií. Súčasťou virtuálnej mobility bol celý rad online kurzov zahŕňajúcich videá, návody, webináre na Esri Academy, pomocou ktorých sa študenti zoznámili a naučili pracovať s celým portfóliom nástrojov Esri
UPJŠ zastupoval prodekan pre vonkajšie vzťahy a zároveň geograf doc. Michal Gallay.

 


Študuj na UPJŠ