Prejsť na obsah

Skúšobný prístup

1minút, 56sekúnd

Univerzitná knižnica UPJŠ v Košiciach Vám do konca júna 2016 ponúka skúšobný prístup k portálu citace.comcitačným manažérom Citace PRO, ktorý slúži na vytváranie, správu, export a zdieľanie citácií. Ocenia to všetci, ktorí potrebujú citovať správne, ľahko, rýchlo a opakovane. Systém je lokalizovaný v českom jazyku, ale pripravuje sa aj jeho slovenská mutácia. Systém podporuje viac ako 6000 citačných štýlov. Citácie je možné vytvárať automaticky na základe názvu, ISBN alebo DOI. Je možné importovať údaje z databáz, z internetu,  knižničných katalógov (v plnej verzii po zakúpení riadnej licencie) a pod. Vďaka funkcii úložiska si môžete ukladať obsahy, plné texty, doplňujúce súbory priamo k záznamom. V skúšobnom režime tu prosím nenahrávajte súbory, o ktoré by ste neradi prišli.

Citace PRO ponúka doplnkové nástroje: lišta do Wordu umožňujúca priame citovanie pri písaní práce a lištu do prehliadačov Firefox a Chrome.

Registrácia a aktivácia služby:
Na stránke  http://www.citacepro.com/ v sekcii „Aktuální zkušební přístupy“ uvidíte nápis „Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach“  alebo priamo na http://www.citacepro.com/ . Na tejto stránke sa najprv zaregistrujte. Zaregistrovať sa môže každý, kto má email v tvare @upjs.sk. Systém ho rozpozná a automaticky vytvorí účet v manažéri Citace PRO. Na zadaný mail dostanete  mailovú notifikáciu, kde registráciu dokončíte, zvolíte si heslo a môžete sa na stránkách http://www.citacepro.com/ prihlásiť. Budete mať aktivovaný svoj účet v Citace PRO.

Po prihlásení Vám systém ponúka možnosť inštalácie Doplnku pre MS Word (i MS Word 2013, v prípade neúspešnej 64bitovej inštalácie skúste 32bitovú inštaláciu doplnku).

Odkaz na návod, ktorý nájdete aj priamo v manažérovi: https://www.citacepro.com/download/CitacePRO.pdf

Dostupné je aj krátke video „Citování ve Word s Citace PRO“: https://www.powtoon.com/online-presentation/dloHq91VAoj/citace-pro-doplnek-do-wordu/?mode=presentation#/

 


Študuj na UPJŠ