Prejsť na obsah

Články o koronavíruse

2minút, 49sekúnd

S ohľadom na vypuknutie nákazy v Číne a postupujúcu epidémiu koronavírusu viacero vydavateľstviev poskytlo bezplatný prístup ku všetkým článkom súvisiacim s koronavírusmi pre lekárov, vedcov aj laickú verejnosť.

Články, kapitoly, témy zo znalostných nástrojov pre klinickú prax:

Nadstavbové nástroje na vyhľadávanie a informácie z rôznych zdrojov na jednom mieste:

U.S. National Library of Medicine:

 

Ďalšie spoločnosti, ktoré ponúkajú bezplatné články ku Covid-19

Zdroje z vydavateľstva GALE o COVID-19
Ponuka vydavateľstva Gale Cengage, ktorý sa rozhodol podporiť virtuálnu výuku a vytvoril zdrojové centrum COVID-19 na zdieľanie zdarma:

  • Interdisciplinárne zdroje prispôsobené učebným plánom na podporu online vzdelávania pre školy
  • Materiály, ktoré vám pomôžu optimalizovať Vaše existujúce zdroje
  • Elektronické knihy pre profesionálny rozvoj, ktoré pomáhajú pri prechode na virtuálne vzdelávanie a podporujú ho
  • Dôveryhodné informačné zdroje od GALE o témach týkajúcich sa zdravia a globálnych otázok

Journal of Visualized Experiments – JoVE

Vedecká komunita usilovne pracuje na riešení prípadných zdravotných kríz spôsobených vypuknutím nového koronavírusu (COVID-19). Na podporu tohto kritického úsilia spoločnosť JoVE sprístupnila svoj obsah zameraný na koronavírusy a súvisiace zdroje.

Accucoms

Spoločnosť Accucoms pôsobiaca ako zástupca niektorých popredných svetových vydavateľstiev vedeckej literatúry umožnila voľný prístup k literatúre zameranej na Covid-19.

Springer Nature

Vydavateľstvo Springer Nature na svojich stránkach  zdarma sprístupnilo najrelevantnejšie a najčerstvejšie u nich publikované články týkajúce sa koronavírusu. Celý obsah Springer Nature je sprístupnený vzdialene, aby ste mohli pracovať z bezpečia vášho domova. V prípade, že potrebujete pomoc s nastavením vzdialeného prístupu, prosím kontaktujete vydavateľa na   onlineservice@springernature.com.

UpToDate

Vzhľadom na vzniknutú situáciu okolo koronavírusu pripravil vydavateľ UpToDate voľný prístup pre všetkých lekárov po bezplatnej registrácii.  Bezplatne je prístup zatiaľ dostupný do konca apríla 2020.

Nájdete tu témy:
Clinical topic (COVID-19)
Society guidelines (COVID-19)
Patient education topic (COVID-19)

Spoločnosť  HSTalks ponúka  v zbierke Biomedical & Life Sciences Collection voľne prístupné rozhovory s poprednými vedcami na tému COVID-19.

 


Študuj na UPJŠ