Prejsť na obsah

Prvý držiteľ Certifikátu aktivity

1minút, 55sekúnd

Pred pár mesiacmi sme pripravili pre študentov UPJŠ novinku – Certifikát aktivity, ktorým oceňujeme ich aktivitu navyše v oblasti sebarozvoja. Či už ide o rozvoj kľúčových kompetencií, získavanie relevantnej praxe v odbore štúdia alebo plánovanie kariéry. Príležitosti získať certifikát sa chopil študent psychológie Dávid, ktorý splnil všetky podmienky – na workshope Nauč sa učiť si rozvinul schopnosť učiť sa, absolvoval e-learning Moja kariéra, kde uvažoval nad svojou profesnou budúcnosťou, zúčastnil sa podujatí ako Deň kariéry, či Kariérová polhodinka, angažoval sa v kampani Mind to mind proti destigmatizácii duševných porúch, a zároveň pôsobí ako ambasádor pre UNIPOC. Svojím naozaj aktívnym prístupom dosiahol na najvyššiu, teda zlatú úroveň, a stal sa tak historicky prvým držiteľom Certifikátu aktivity. Chceli sme vedieť ako vnímal celý proces získania certifikátu samotný Dávid, preto sme mu položili niekoľko otázok. 

Prečo si chcel certifikát?

Chcel som získať certifikát pre vlastný kariérny rast v rámci mimoškolského rozvoja a ako skvelú vec do životopisu, kvôli zaujatiu potenciálnych zamestnávateľov.

Bolo ťažké ho získať?

Získanie certifikátu vyžaduje viacero podmienok, ktoré si vyžiadajú trošku viac času, ako jeden deň. Nie je to ale zďaleka nič zložité.

Stálo ťa to veľa energie?

Plnenie podmienok na certifikát ma veľmi bavilo, necítil som, žeby ma to stalo enormne veľa energie. Myslím, že výdaj energie bol podmienkam úplne primeraný.

Čo myslíš, Ako ti pomôže?

Pomôže mi to v zaujatí budúcich potenciálnych zamestnávateľov a ako výhoda oproti potenciálnej konkurencii na trhu práce. Taktiež ako dôkaz že sa venujem mimoškolskému vzdelávaniu viac ako len tým, že si vo voľnom čase čítam knihy.

Veríme, že Dávid bude pre vás inšpiráciou a príkladom aktívneho študenta, ktorý sa nebude musieť báť o svoje uplatnenie.

Viac informácii o tom, ako získať certifikát aktivity, sa dozviete tu.


Študuj na UPJŠ