Prejsť na obsah

Uskutočnili sa Pitevné týždne na doplnenie vedomostí z anatómie

1minút, 12sekúnd

Ako veľmi vydarené hodnotí dva  anatomické kurzy pre študentov z nižších ročníkov prednostka Ústavu anatómie doc. MUDr. Ingrid. Hodorová, PhD. „Pitevné týždne“ sa konali v prvej polovici júla (3.-14.7.2023) a zúčastnilo sa ich niekoľko desiatok študentov nižších ročníkov, ktorí si prišli vo svojom voľnom čase oprášiť vedomosti z anatómie a zopakovať dôležité štruktúry ľudského tela. Účastníkmi boli aj niekoľkí naši zahraniční medici a pridala sa k nim aj študentka z Grécka, ktorá navštívila našu fakultu v rámci výmennej stáže IFMSA určenej pre členov Medzinárodnej asociácie študentov medicíny…

„Medici si počas Pitevných týždňov overili svoje teoretické vedomosti a získali lepšiu zručnosť pri preparovaní anatomických štruktúr rôznych oblastí ľudského tela. Tiež nám pomohli s prípravou nových kadáverov a preparátov, ktoré budú  využité vo výučbe v nasledujúcom akademickom roku, čo pre nich bola celkom nová skúsenosť“, konštatovala doc. MUDr. Ingrid. Hodorová, PhD.

V pitevni vládla počas dvoch týždňov uvoľnená atmosféra bez stresu z overovania vedomostí a medici sa ukázali ako šikovní preparátori s dobrými vedomosťami, pričom novonadobudnuté poznatky sa im zídu v budúcnosti.


Študuj na UPJŠ