Prejsť na obsah

Študentom sme ponúkli možnosť naštartovať ich budúcu profesionálnu kariéru

2minút, 18sekúnd


Vo štvrtok 9. februára 2023 sa na Lekárskej fakulte UPJŠ v Košiciach uskutočnil „Veľtrh príležitostí v zdravotníctve“ pre študentov končiacich ročníkov všeobecného lekárstva a zdravotníckych odborov, v rámci ktorého im tucet zamestnávateľov z východoslovenského regiónu aj vzdialenejších miest Slovenska prezentoval ponuky voľných pracovných miest, pracovné podmienky a benefity. Akcia sa uskutočnila na UPJŠ LF tretí krát a na jej organizácii sa okrem našej fakulty podieľal aj Spolok medikov mesta Košice a univerzitné poradenské centrum UNIPOC.

„Všetci účastníci dnešného veľtrhu sme na jednej lodi a ide nám o zdravie slovenských pacientov. Zo strany našej lekárskej fakulty sa snažíme vychovať novú generáciu kvalitných lekárov a to, aké budú mať možnosti svojho medicínskeho uplatnenia, je už na poskytovateľoch ambulantnej a lôžkovej zdravotnej starostlivosti a tiež vyšších územných celkoch ako sieťotvorcoch tejto starostlivosti,“ konštatoval dekan Lekárskej fakulty UPJŠ prof. MUDr. Peter Jarčuška, PhD.

Podľa slov vedúceho odboru zdravotníctva Košického samosprávneho kraja MUDr. Reného Haka PhD., MHA, MPH, MBA informovali pracovníci KSK medikov o možnostiach zapojenia sa do poskytovania ambulantnej zdravotnej starostlivosti, keďže mnohí ešte nie sú zorientovaní a nevedia, čo im môže tento súkromný sektor ponúknuť. „Poskytli sme im preto dôležité informácie, ako sa môžu postaviť na vlastné nohy zriadením súkromnej ambulancie a v blízkej budúcnosti im v tom prakticky pomôže naša nová agentúra zameraná na túto oblasť,“ poznamenal.

Vedúca odboru zdravotníctva Prešovského samosprávneho kraja Mgr. Zuzana Sabolová, doplnila, že úlohou vyššieho územného celku je prepojenie ponuky a dopytu. V rámci kraja ponúkajú lekárom dotačnú výzvu 5000 eur na materiálno-technické zabezpečenie pri zriadení ambulancie a projektovú podporu.

Ako podotkla študijná prodekanka prof. MUDr. Želmíra Macejová, PhD., „cieľom podujatia je pomôcť uľahčiť našim študentom profesionálny štart a ukázať rôzne možnosti vstupu na pracovný trh v ich domácej krajine“.

Poskytovatelia oceňujú možnosť takéhoto stretnutia s končiacimi študentmi medicíny a ďalších zdravotníckych odborov. O význame podujatia pre obe strany svedčí skutočnosť, že je o neho z roka na rok väčší záujem a prichádzajú naň už nielen zástupcovia nemocníc z tohto regiónu, ale aj vzdialenejšie nemocnice a siete nemocníc a polikliník so širšou pôsobnosťou.


Študuj na UPJŠ