Prejsť na obsah

Univerzita bez hraníc 2024 na LF UPJŠ

1minút, 47sekúnd

Dňa 9.7.2024 Lekárska fakulta UPJŠ privítala malých bádateľov na jedinečnom podujatí s názvom „Univerzita bez hraníc“. Deti mali príležitosť objavovať tajomstvá medicíny a vedy prostredníctvom interaktívnych prednášok a praktických workshopov, ktoré boli starostlivo pripravené tímom našich odborníkov.

Interaktívne zážitky pre malých bádateľov

Naši malí návštevníci mali možnosť vyskúšať si prácu v laboratóriu, kde sa naučili základy laboratórnej práce a experimentovania. Prostredníctvom praktických aktivít zistili ako funguje ľudské telo a dozvedeli sa viac o tom ako sa starať o svoje zdravie. Tieto aktivity nielen podporili ich záujem o vedu, ale aj rozvíjali ich zručnosti a znalosti v oblasti medicíny.

Veľké poďakovanie všetkým zapojeným

Chceli by sme vyjadriť srdečnú vďaku všetkým, ktorí prispeli k tomu, aby toto podujatie bolo nezabudnuteľné. Naše poďakovanie patrí nielen odborníkom z Lekárskej fakulty UPJŠ, ale aj všetkým dobrovoľníkom a partnerom, ktorí svojím úsilím a nadšením prispeli k úspechu „Univerzity bez hraníc“ 2024.

Tešíme sa na ďalšie podobné podujatia

Veríme, že 14. ročník podujatia „Univerzita bez hraníc“ podnietil deti k tomu, že sa v budúcnosti vrátia na pôdu Lekárskej fakulty UPJŠ ako študenti medicíny či iných zdravotníckych odborov. Tešíme sa na ďalšie príležitosti, kedy budeme môcť otvoriť dvere našej fakulty a zdieľať fascinujúci svet medicíny s deťmi a širokou verejnosťou.

Do „Univerzity bez hraníc“ 2024 sa na LF UPJŠ zapojili:

  • Centrum simulátorovej a virtuálnej medicíny

  • Klinika stomatológie a maxilofaciálnej chirurgie

  • Ústav lekárskej a klinickej biochémie

  • Ústav ošetrovateľstva

  • Klinika fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie

  • Centrum pre liečbu obezity

  • Klinika dermatovenerológie

Lekárska fakulta UPJŠ s hrdosťou podporuje vzdelanie a vedu pre všetkých!


Študuj na UPJŠ