Prejsť na obsah

Záujemcov o štúdium na UPJŠ vítal Pavol Jozef Šafárik

2minút, 30sekúnd

Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach otvorila svoje brány pre záujemkyne a záujemcov o štúdium už 14-krát v piatok 18. októbra 2024 v dopoludňajších hodinách v areáli Filozofickej fakulty UPJŠ na Moyzesovej 9 v Košiciach. 

Dňa otvorených dverí na UPJŠ v Košiciach sa zúčastnilo takmer 750 žiakov a pedagógov stredných škôl prevažne z Košického a Prešovského samosprávneho kraja. Návštevníkov čakal opäť bohatý program, ktorý sa začal oficiálnym privítaním prorektorky pre interdisciplinárne vzdelávanie a inovácie Renáty Orosovej:


UPJŠ v Košiciach má 65 ročnú históriu, na ktorú sme veľmi hrdí. Našou prioritou je poskytovať kvalitné vzdelanie, ktoré reflektuje potreby dnešného sveta, realizovať výskum, vytvárať podnetné prostredie pre mladých ľudí, ktorí sú pripravení formovať budúcnosť.  Dnes máte jedinečnú príležitosť spoznať univerzitu, ktorá je domovom pre 7700 študentov, z ktorých viac než 1900 pochádza z takmer 70 rôznych krajín sveta. Ich proces vzdelávania zabezpečuje viac ako 800 vysokoškolských učiteľov. Nech sa dnešný deň stane začiatkom vášho úspešného akademického dobrodružstva a rozhodnete sa stať súčasťou našej univerzitnej rodiny.

Pedagógovia, študenti a doktorandi univerzity na vlastných skúsenostiach uchádzačom priblížili možnosti štúdia, ktoré ponúka lekárska, prírodovedecká, právnická fakulta, fakulta verejnej správy, filozofická fakulta a ústav telesnej výchovy    a športu. Program vhodne doplnili univerzitné poradenské centrum, úsek medzinárodných vzťahov a internacionalizácie a univerzitná knižnica. Svoje aktivity prezentovali aj študentské spolky a univerzitné médiá: Slovenský spolok študentov zubného lekárstva, Spolok medikov mesta Košice, Študentský rozhlas Košice (ŠtuRKo), časopis Univerzál, univerzitná televízia UniTV, študentská rada filozofickej a prírodovedeckej fakulty, Elsa Košice a Erasmus Student Network Košice. Nábor na nových členov organizoval počas trvania DOD aj univerzitný spevácky zbor Chorus Universitatis Šafarikianae.

Christofer Horňák, študent UPJŠ, ako Pavol Jozef Šafárik

Aktuálny ročník Dňa otvorených dverí na UPJŠ bol výnimočný aj tým, že návštevníkov prišiel pozdraviť samotný Pavol Jozef Šafárik, významná osobnosť slovenskej histórie, ktorej meno nesie naša univerzita. „Bol to skvelý nápad. Vidieť ‚Šafárika‘ naživo bol zážitok. Kostým vyzeral naozaj vierohodne. Všetci sa s ním chceli odfotiť,“ uviedla návštevníčka Dňa otvorených dverí na UPJŠ.

Viac informácií o programe v tlačovej správe.

Poďakovanie patrí organizátorom DOD, tvorcom programu a všetkým zúčastneným stredoškolákom. Dovidenia v septembri 2025/2026! 😉


Študuj na UPJŠ