Prejsť na obsah

WFME uznala hodnotiace postupy a štandardy pre lekárske fakulty

1minút, 24sekúnd

Podľa Slovenskej akreditačnej agentúry pre vysoké školstvo (SAAVŠ) predstavuje významný úspech pre systém vysokého školstva na Slovensku skutočnosť, že Svetová federácia medicínskeho vzdelávania (WFME) uznala hodnotiace postupy a štandardy pre slovenské lekárske fakulty. Potvrdila tým, že kvalita vzdelávania v oblasti medicíny na Slovensku spĺňa aj prísne medzinárodné štandardy.

„Pre slovenské vysoké školy poskytujúce lekárske vzdelávanie, medzi ktoré patrí aj Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, vyplýva z rozhodnutia WFME zvýšenie medzinárodnej reputácie i konkurencieschopnosti, pretože diplomy nadobudnuté našimi absolventami budú akceptované lekárskou komunitou po celom svete,“ reagoval rektor UPJŠ v Košiciach prof. MUDr. Daniel Pella, PhD., podľa ktorého sa dá v budúcnosti očakávať vyšší záujem o štúdium medicíny v Slovenskej republike zo strany domácich aj zahraničných študentov.

WFME je globálne uznávaná organizácia, ktorá sa zameriava na podporu kvality medicínskeho vzdelávania na všetkých úrovniach a jej uznanie predstavuje prestížnu známku kvality pre akreditačné agentúry a nimi akreditované vysoké školy poskytujúce lekárske vzdelávanie.
Ako vysvetlil vo vyjadrení pre Tlačovú agentúru SR predseda výkonnej rady SAAVŠ Robert Redhammer, uznanie hodnotiacich postupov zo strany WFME pre Slovenskú akreditačnú agentúru pre vysoké školstvo predstavuje pre ňu samotnú veľký míľnik a potvrdzuje, že jej hodnotiace procesy a kritériá akreditácie sú plne v súlade s požiadavkami v oblasti medicínskeho vzdelávania platnými v celosvetovom meradle.


Študuj na UPJŠ