Prejsť na obsah

DOD na UPJŠ v Košiciach, 2022

2minút, 38sekúnd

Po dvoch ročníkoch virtuálnych dní otvorených dverí, ktoré umožnili záujemcom o štúdium spoznať Univerzitu Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, jej študentov, pedagógov a zamestnancov prostredníctvom kamery, sa vrátil Deň otvorených dverí z priestorov profesionálneho štúdia marketingovej spoločnosti Promiseo do priestorov univerzity, konkrétne areálu Filozofickej fakulty (FF UPJŠ) na Moyzesovej 9 v Košiciach, kde boli všetci stredoškoláci a ich pedagógovia srdečne vítaní v piatok 21. októbra 2022 od 9. do 12. hodiny. Tohtoročný DOD prebiehal prvýkrát v hybridnom formáte, tie najzaujímavejšie momenty programu boli odvysielané na sociálnych sieťach UPJŠ. Sledujte náš Instagram, TikTok a Facebook a pozrite sa, ako prebiehal DOD na UPJŠ.

DOD na UPJŠ v Košiciach sa zúčastnilo viac ako 1000 žiakov a pedagógov stredných škôl prevažne z Košického a Prešovského samosprávneho kraja. Návštevníkov čakal opäť bohatý program, ktorý sa začal tradične príhovorom pána rektora UPJŠ prof. RNDr. Pavla Sováka, CSc. Informačné stánky Lekárskej, Prírodovedeckej, Právnickej fakulty, Fakulty verejnej správy, Filozofickej fakulty a Ústavu telesnej výchovy a športu spolu s ESN (Erasmus Student Network) boli umiestnené v jedálni budovy Sokrates. Prednášky, diskusie a workshopy všetkých fakúlt a pracovísk boli pripravené pre návštevníkov DOD v budovách Aristoteles, Minerva, Sokrates a Platón. Vo vonkajších priestoroch areálu svoje aktivity prezentovali študentské spolky a organizácie univerzity: Slovenský spolok študentov zubného lekárstva, Spolok medikov mesta Košice, Študentská rada PF UPJŠ, ELSA Slovak Republic, Slovenská asociácia študentov a absolventov psychológie, Študentská rada FF UPJŠ, Študentský rozhlas Košice a UniTV UPJŠ. Program doplnilo Univerzitné poradenské centrum, ktorého odborníci poskytli žiakom stredných škôl rady a tipy v oblasti výberu vysokej školy a vhodného študijného programu.

PROGRAM

„Som veľmi rád, že po dvoch rokoch pandémie, ktorú sprevádzalo množstvo obmedzení a striedanie prezenčnej a online výučby, sa univerzitný život vracia opäť do normálu a zároveň sme mohli záujemcov o štúdium na UPJŠ privítať už osobne priamo v autentických priestoroch univerzity v kombinácii s online obsahom na sociálnych sieťach,“ informoval rektor UPJŠ v Košiciach prof. RNDr. Pavol Sovák, CSc.
„Online forma predchádzajúcich dvoch ročníkov DOD sa nám osvedčila, najmä na základe pozitívnych reakcií cieľovej skupiny stredoškolákov, aj preto sme sa v tomto akademickom roku rozhodli pre hybridný formát podujatia. Záujemcom sme chceli prezentovať všetky dôležité informácie bez ohľadu na to, v akej forme sa DOD zúčastnili,“ vysvetlila prorektorka pre marketing a vzťahy s verejnosťou a organizátorka podujatia doc. JUDr. Regina Hučková, PhD.

Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným žiakom a pedagógom stredných škôl a organizačnému tímu UPJŠ.


Študuj na UPJŠ