Prejsť na obsah

Druhý EKO týždeň na UPJŠ v Košiciach

7. - 10. novembra 2022
FF UPJŠ, Moyzesova 9
10:00

V poradí druhý EKO týždeň, ktorý organizuje Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, bude prebiehať od 7. do 10. novembra 2022 vo vonkajších priestoroch areálu Filozofickej fakulty UPJŠ na Moyzesovej 9 v Košiciach. Pripravený je swap oblečenia, kníh a rastlín ako aj odborné prednášky zamerané na ekologické problémy a ich riešenia či nutnosť šetrenia energiami a praktické rady ako prispieť k udržiavaniu životného prostredia.
EKO týždeň sa začína v pondelok 7. novembra 2022 od 10. hodiny swapom oblečenia a kníh. Swapy budú pokračovať od 10. do 14. hodiny aj v utorok, v stredu bude možná aj výmena rastlín. Štvrtok 10. november je posledný deň tohtoročného EKO týždňa na UPJŠ, ktorý sa bude niesť v prednáškovom duchu. Pozvanie prijal doc. Ing. Zsolt Čonka, PhD. z Katedry elektroenergetiky Technickej univerzity v Košiciach, ktorý sa vo svojej prednáške zameria na tému šetrenia energiami. Prednáška sa začne o 14. hodine v budove Minerva (areál FF UPJŠ). Študentov, pedagógov, zamestnancov UPJŠ, ale aj ďalších záujemcov na kávu pozýva doc. JUDr. Regina Hučková, PhD., prorektorka pre marketing a vzťahy s verejnosťou, a RNDr. Ing. Michal Tkáč, PhD., kvestor UPJŠ v Košiciach. Témou prednášky a následnej diskusie pri káve a čaji v univerzitnej kaviarni Minerva od 15. hodiny bude Zelená univerzita a akčný plán Race to Zero na UPJŠ.
„Diskusia študentov so zástupcami vedenia univerzity je skvelá forma, ako upozorniť na dôležité témy, medzi ktoré určite patrí aj aktuálna téma šetrenia energií, a hľadať efektívne riešenia. Evidujeme spontánny a úprimný záujem našich študentov o ekologickú problematiku. Ich aktívne zapojenie vnímame ako kľúčové v procese transformácie UPJŠ na Zelenú univerzitu,“ doplnila doc. JUDr. Regina Hučková, PhD.

Všetkých, ktorí sa zapoja do swapov, čaká chutná dávka energie od Doraz Café. Tešíme sa na Vás.


Študuj na UPJŠ